Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@09:43:11 GMT

۸ صدای بلندی که انسان قادر به شنیدن آن نیست

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۰۵۴۴

۸ صدای بلندی که انسان قادر به شنیدن آن نیست

یک انسان معمولی هر صدایی را بین فرکانس‌های ۲۰ هرتز و ۲۰ کیلوهرتز می‌شنود. هر صدایی که زیر این فرکانس باشد مادون صوت است و هر صدایی که بالاتر از این فرکانس باشد فراصوت نام دارد. اصواتی که در این دو دسته طبقه بندی می شوند برای ما قابل شنیدن نیستند زیرا گوش ما قادر به تشخیص آنها نیست.

به گزارش listverse، علاوه بر صدا‌های خارج از فرکانس شنوایی، دسته‌ای از صدا‌ها بین ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز نیز وجود دارد که برای انسان قابل شنیدن نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایط عادی شما باید این صدا‌ها را بشنوید، اما به دلایلی امکان شنیدن آنها وجود ندارد. در ادامه فهرست ۸ مورد از صدا‌های بلند که نمی‌توانید بشنوید را می‌توانید ببینید.

۱) سوت سگ

اگر در کنار شخصی که در حال استفاده از سوت سگ است بایستید،حتی اگر صدای سوت‌ها خیلی بلند باشد چیزی بلندتر ازصدای خش‌خش خفیف نمی‌شنوید.زیرا آن‌ها صدا را در فرکانس‌هایی بالاتر از آنچه که می‌شنوید تولید می‌کنند. یک انسان به طور متوسط صدا‌ها را در بیش از ۲۰ کیلوهرتز نمی‌شنود و افرادی که گوش‌های حساس دارند می‌توانند صدا هایی تا ۲۳ کیلوهرتز را بشنوند. سگ‌ها می‌توانند صدا‌ها را تا ۴۵ کیلوهرتز بشنوند به همین دلیل سازندگان سوت سگ به سازنده ایجاد صدایی بین ۲۳ تا ۴۵ کیلوهرتز را برای محصولات خود در نظر می گیرند.

باید در نظر داشته باشید به صدا در آوردن سوت سگ به طور مداوم درست نیست، زیرا اگر بی وقفه آن را به صدا درآورید، سگ‌ها نیز عصبانی می‌شوند. علاوه بر این، دمیدن بیش از حد بلند سوت سگ  می‌تواند سگ‌های دیگر را به آن مکان جذب کند.

۲) خورشید

تصور کنید کسی زمین را با آژیرهای پلیس پر کرده و همه آن‌ها را روشن کرده است. حالا این صدا را در ۱۰ هزار ضرب کنید. این میزان صدایی است که خورشید از خود تولید می کند. البته زمین ۹۲ میلیون مایل از خورشید فاصله دارد و اگر در فضا هوایی وجود داشت این صدا زمانی که به زمین می‌رسد به اندازه قابل توجهی کاهش می‌یافت. صوت برای حرکت به هوا نیاز دارد و در فضا هوا وجود ندارد.

۳) ۱۲ کیلوهرتز تا ۲۰ کیلوهرتز

همه افراد بالای ۱۸ سال از یک اختلال سلامتی به نام presbycusis رنج می‌برند که روشی پزشکی برای بیان «کاهش شنوایی مرتبط با سن» است. در حالی که به طور کلی انسان هر صدایی را بین ۲۰ هرتز و ۲۰ کیلوهرتز می‌شنود، اکثر انسان ها توانایی شنیدن صدای بالاتر از ۱۷.۴ کیلوهرتز را بعد از ۱۸ سالگی از دست می دهیم. زمانی که به سن ۴۰ سالگی می‌رسیم، برای شنیدن صدای بالاتر از ۱۵ کیلوهرتز مشکل داریم. 

۳) پژواک خفاش

خفاش‌ها همیشه برای یافتن راه خود به چشمانشان تکیه نمی‌کنند و به جای آن از صدا استفاده می‌کنند. بیش از نیمی از گونه‌های خفاش صدا‌های اولتراسونیک بین ۲۰ کیلوهرتز تا ۲۰۰ کیلوهرتز را از دهان یا سوراخ‌های بینی خود منتشر می‌کنند. سپس منتظر می‌مانند تا پژواک‌ها از همه چیز در منطقه منعکس شود و به آن‌ها بازگردند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا موانع و غذا را شناسایی کنند. همچنین بلندی این صدا‌ها متفاوت است، اما معمولاً بین ۵۰ تا ۱۲۰ دسی‌بل است.

۴) پرتاب موشک

موشک‌ها صدا‌هایی تولید می‌کنند که شما قادر به شنیدن آن‌ها نیستید. با این حال، بر خلاف خفاش‌ها که صدا‌هایی فراتر از حد بالایی تولید می‌کنند، موشک‌ها صدا‌هایی کمتر از حد پایینی منتشر می‌کنند که فروصوت نامیده می‌شوند.در حالی که شما نمی‌توانید صدا‌های مادون صوت را بشنوید، می‌توانید آن‌ها را با تجهیزات ویژه شناسایی و ضبط کنید. شما می‌توانید به صدا‌های ضبط شده سرعت ببخشید تا تصوری از آن‌ها پیدا کنید. محققان صدای پرتاب موشک فضایی آتلانتیس را در نوامبر ۲۰۰۹ را ضبط کردند و ۲۵۰ مرتبه سرعت آن را افزایش دادند تا قابل شنیدن باشد.

۵) صدای نهنگ عنبر

نهنگ‌های عنبر صدا‌های مختلفی تولید می‌کنند. برخی از صدا‌های تولیدی توسط آن‌ها مادون صوت و فراصوت هستند. صدا‌های تولیدی به قدری بلند هستند که محققان فکر می‌کنند نهنگ‌های عنبر از این اصوات برای بیهوش کردن طعمه خود استفاده می کنند.

۶) فوران آتشفشانی

آتشفشان‌ها هنگام فوران سر و صدای زیادی ایجاد می‌کنند. با این حال، بخشی از آن صدا به گوش شما نمی‌رسد و به این دلیل است که برخی از صدا‌ها مادون صوت هستند. جالب است بدانید که صدای مادون صوت، خطرناک‌تر از فرا صوت است.ایستگاه‌های تشخیص مادون صوت اغلب صدا‌های آتشفشان‌های دور را می‌گیرند و از آن‌ها برای تعیین ویژگی‌های فوران استفاده می‌کنند.

۷) غرش فیل

محققان کشف کردند که فیل‌ها از امواج فروصوت برای برقراری ارتباط با گونه‌های دیگر خود در محدوده ۱۰ کیلومتری استفاده می‌کنند. فیل‌های ماده که یک گله را هدایت می‌کنند از امواج فرو صوت برای هدایت کردن تمام فیل‌های گله استفاده می‌کنند. همچنین فیل های مادر از این قابلیت برای حفظ ارتباط با فرزاندان خود استفاده می کنند. فیل‌ها معمولا صدا‌های فروصوتی بین ۱ تا ۲۰ هرتز تولید می‌کنند که شما نمی‌توانید آن‌ها را بشنوید.

۸) دزدگیرهای امنیتی

آیا تا به حال فکر کرده اید که حسگر های حرکتی، آلارم‌ها و سیستم‌های امنیتی چگونه کار می‌کنند؟ اکثر سیستم‌های امنیتی اولتراسونیک از امواج صوتی بین ۳۰ کیلوهرتز تا ۵۰ کیلوهرتز استفاده می‌کنند که شما نمی‌توانید آن‌ها را بشنوید. دو نوع سیستم امنیتی اولتراسونیک وجود دارد. نوع اول به صدا‌های اولتراسونیک در محیط گوش می‌دهد. نوع دیگر صدا‌های اولتراسونیک را ارسال می‌کند و منتظر پاسخ می‌ماند. هر زمان که سیستم امنیتی تغییر جزئی در صدا‌های اولتراسونیک در یک منطقه را تشخیص دهد، فوراً متوجه می‌شود که موجود یا شی جدیدی در ناحیه مورد نظر وارد شده و فعال می‌شود.

گزارش از زهرا بالاور

بیشتر بخوانید

عنکبوت ها با تارهایشان بر روی صداها تمرکز می کنند باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صداهای عجیب عجایب المخلوقات فرکانس شنوایی استفاده می کنند تولید می کنند صدا ها صدا هایی فیل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۰۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حلیم بن قادر: ایران در سپک تاکرای جهان رکوردشکنی می‌کند

نایب رئیس فدراسیون جهانی سپک تاکرا و رئیس کنفدراسیون آسیایی این رشته ورزشی تأکید کرد، ایران تا ۱۰ سال آینده در سپک تاکرای جهان رکوردشکنی می‌کند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری عبدالحلیم بن قادر نایب رئیس فدراسیون جهانی سپک تاکرا و رئیس کنفدراسیون آسیایی این رشته ورزشی، نصرالله پریچهره سرپرست فدراسیون انجمن‌های ورزشی و همچنین سهراب آزاد رئیس انجمن سپک تاکرا و نایب رئیس کنفدراسیون آسیا، امروز (چهارشنبه - 19 اردیبهشت ماه) برگزار شد.

بن قادر در ابتدای این نشست گفت: با وزیر ورزش دیدار کردم و از این بابت خرسندم که در تعطیلات پذیرای ما به‌عنوان یک عضو از بدنه فدراسیون جهانی سپک تاکرا بود. دیدن وزیر بسیار عالی بود. وزیر برخوردی مهربانانه داشت و فراموش نمی‌کنم که چقدر استقبال خوبی از من شد. ملاقات با وزیر ورزش قرار بود 30 دقیقه باشد، اما دو ساعت طول کشید و فرصت داشتم که درباره توسعه جهانی این رشته و همچنین در ایران توضیح بدهم.

وی ادامه داد: انجمن ایران یک رشد قارچ‌گونه و خوبی داشته و الان سپک تاکرا در 25 استان فعال شده است و بانوان و آقایان ایرانی در سطح جهانی بازی می‌کنند و کلاس جهانی دارند. اعتقاد دارم ایران تا 10 سال آینده در جهان رکوردشکنی خواهد کرد. وزیر ورزش قول حمایت مساعد از مسابقات زیر 23 سال قهرمانی آسیا در تهران را داد. این برای اولین بار است که چنین رویدادی در سطح آسیا برگزار می‌شود و 12 کشور به ایران می‌آیند و از وزیر ورزش بابت حمایت‌هایش تشکر می‌کنم. ایران کشوری امن است و سایر کشورها باید به ایران بیایند و مطمئنم که این سطح تفکر از ایران تقویت می‌شود.

نایب رئیس فدراسیون جهانی سپک تاکرا همچنین خاطر نشان کرد: به وزیر ورزش گفتم که مسئله مهم این است که ما از طریق فدراسیون جهانی یک آکادمی در ایران تأسیس کنیم. ایران می‌تواند آکادمی داشته باشد، چون سطح خوبی از سپک تاکرا را دارد. مزیت آکادمی این است که می‌توانیم دوره‌های آموزشی مختلف و همچنین تربیت مدیران و رهبران در این رشته را داشته باشیم و سطح دانش این رشته را ارتقا بدهیم. برای الحاق به کمیته بین‌المللی المپیک باید حاکمیت خوبی داشته باشیم و تأسیس این آکادمی می‌تواند به این موضوع کمک کند.

بن قادر در ادامه یادآور شد: در بازدید از ایران از سهراب آزاد خواستم که تعداد کرسی‌های ایرانیان را افزایش بدهد. همچنین پوشش و حجاب زنان ایرانی بسیار مهم است و از کشورها خواسته‌ام که بانوان ایرانی را با همین حجاب بپذیرند. موضوع دیگر این است که از آزاد خواستم یک وکیل حقوقی داشته باشیم که به همین منظور آقای روحانی به ما ملحق خواهد شد.

رئیس کنفدراسیون سپک تاکرا آسیا تصریح کرد: دیروز با مناف هاشمی ملاقات داشتم و فرصتی شد که توسعه این رشته را توضیح بدهم، آنها نیز تحت تأثیر گزارش قرار گرفتند. 65 عضو فدراسیون جهانی سپک تاکرا درخواست خود را برای الحاق این رشته به کمیته بین‌المللی المپیک داده‌اند و از کمیته المپیک ایران و وزارت ورزش نیز می‌خواهم که ما را در این مسیر کمک کنند.

وی درباره امکاناتی که فدراسیون جهانی برای این میزبانی می‌دهد، گفت: فدراسیون جهانی 50 هزار دلار، 200 توپ و ... را داده و اینها برای توسعه سپک تاکراست.

بن قادر درباره جهانی‌تر شدن سپک تاکرا اظهار داشت: الان 60 کشور داریم و کشورهای بیشتری را برای مسابقات جهانی نیازمندیم. در قاره آفریقا از قبل روی 17 کشور کار کردیم که 10 کشور را برای تأسیس فدراسیون ملی ترغیب کردیم. 10 کشور در اروپا داریم و در خاورمیانه باید ایران نقش بزرگ‌تری ایفا کند. ایران در آسیای میانه باید پیشتاز باشد. تمایل دارم ایران راهبری آسیای میانه را برعهده بگیرد. همه هشت کشور آسیای میانه باید به تهران بیایند و فدراسیون آسیای میانه تأسیس کنیم.

نایب رئیس فدراسیون جهانی سپک تاکرا  افزود: توسعه سپک تاکرا از ایران خیلی پراهمیت است. ما می‌توانیم 100 کشور را طی سه سال آینده به فدراسیون اضافه کنیم، اما باید روی مدیریت آن کار کنیم. مسئله مهم توسعه رشته سپک تاکرا در مدارس است و سهراب آزاد باید یک برنامه 10 ساله آماده کند تا مدارس فعال شوند. سپک تاکرا باید فراگیر شود و وزارت علوم نیز باید حمایت کند. همچنین نیاز به تربیت مربی است. الان قیمت یک توپ 10 دلار است که برای ایران گران محسوب می‌شود. من 400، 500 توپ به ایران می‌دهم، اما کافی نیست. ایران باید مجری ساخت توپ باشد و ما آماده دادن لایسنس توپ به ایران هستیم.

وی در بخش پایانی صحبت‌هایش تصریح کرد: کمک فدراسیون جهانی در قالب تجهیزات است و برای توسعه این رشته به کشورها کمک می‌کنیم.

همچنین نصرالله پریچهره سرپرست فدراسیون انجمن‌های ورزشی در این نشست اظهار داشت: از حضور حلیم بن قادر در ایران خرسندیم و آینده خوبی برای سپک تاکرای ایران متصور هستیم. قطعاً با حمایت‌های قادر و زحمات اعضای انجمن، روزهای خوبی در راه است. درخواست کردیم هم‌زمان با برگزاری مسابقات زیر 23 سال آسیا، اجلاس رؤسای فدراسیون‌های آسیایی یا حتی جهانی را در ایران داشته باشیم که ان‌شاءالله این را در تفاهم‌نامه می‌آوریم.

وی ادامه داد: آقای وزیر و دبیرکل کمیته این اصرار را داشته‌اند. اتفاق بزرگ و زیبا، میزبانی کشورمان است. مناف هاشمی دیروز گفت که کمیته ملی المپیک نسبت به انجمن‌های این فدراسیون دقیق‌تر شده است و فکر می‌کنم اتفاقات بهتری هم رخ بدهد. جلسه بن قادر با وزیر ورزش تأثیرگذار بود و مناف هاشمی هم قول حمایت همه جانبه از این رشته را داد.

سهراب آزاد رئیس انجمن سپک تاکرا نیز در نشست خبری امروز گفت: یکی از برنامه‌های ما در سپک تاکرا میزبانی مسابقات زیر 23 سال است که اهمیت زیادی داشت. تفاهمی با سرپرست فدراسیون هم صورت می‌گیرد که برای حضور داوران بین‌المللی، مسئولان مسابقات، تجهیزات مهم و سفر به مسابقات جهانی دیویژن A در دو رشته در مالزی صحبت شده است. باید برای برتر شدن، خیلی تلاش کنیم. بانوان ما باحجاب و خیلی خوب مسابقه می‌دهند و لباس فرم زنان ما هم توسط بن قادر به کشورهای دیگر توصیه شده است. میزبانی جام جهانی توسط وزیر ورزش و جوانان تقاضا شده است و جلسات خوبی هم برگزار شد.

وی درباره کمک‌های داخل ایران برای این میزبانی گفت: برای نخستین بار است که مسابقات زیر 23 سال برگزار می‌شود. وزارت ورزش و کمیته المپیک قول‌هایی برای هتل و سالن به ما داده‌اند، اما هزینه‌های بلیت و میزبانی بسیار بالاست. کمیته و وزارت از ما حمایت کرده و قول کمک مالی داده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرندگان چگونه و چرا با خود و انسان‌ ها سخن می گویند؟
  • اختراع پارچه نازک‌تر از موی انسان 
  • ابداع پارچه‌ای نازک‌تر از موی انسان که جاذب صداست
  • کشف محققان با کمک هوش مصنوعی: زبان نهنگ عنبر احتمالاً همانند انسان «الفبایی» است
  • ایران می‌تواند میزبان خوبی برای قهرمانی آسیا باشد
  • حلیم بن قادر: ایران در سپک تاکرای جهان رکوردشکنی می‌کند
  • دوربین امنیتی جدید شیائومی رونمایی شد
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • شادی مردم رفح از شنیدن خبر توافق حماس برای آتش‌بس | فیلم
  • شادی مردم رفح از شنیدن خبر توافق حماس برای آتش‌بس